Bean - o comedie dezastru (film, 1997)

(Bean)

  • Anglia-Statele Unite ale Americii, 1997, comedie, 90 minute


regizor: Mel Smith

Distributia: 
Rowan Atkinson (Dl. Bean)
Peter MacNicol (David Langley)
John Mills (Presedintele)
Pamela Reed (Alison Langley)
Harris Yulin (George Grierson)
Burt Reynolds (Generalul Newton)
Larry Drake (Elmer)
Peter Egan (Lord Walton)

În toamna lui 1997, un binefacator foarte bogat (Burt Reynolds) doneaza 50 de milioane de dolari galeriei Grierson din California, pentru a aduce înapoi în tara cea mai valoroasa pictura americana, "Whistler's Mother", expusa pâna atunci în Musee d'Orsay din Paris. Pentru a sarbatori evenimentul, conducerea galeriei doreste ca un eminent specialist în arta sa onoreze ceremonia de dezvelire si trimit o invitatie la Royal National Gallery of England.

Dar asta se va dovedi o fi o mare greseala, pentru ca englezii nu-si trimit cel mai bun specialist ci, ca sa scape de el, pe cel mai detestat si mai inept dintre angajati. Iar numele acestui angajat este, bineînteles, Bean. Mr. Bean. 007 este IQ-ul sau. Si, unde îsi face el aparitia, se instaureaza haosul.

"Bean" este povestea (simpla) a unui om simplu, cu o frizura îngrijita. La numai câteva zile de la sosirea în Los Angeles, Bean a reusit sa distruga casnicia si cariera gazdei sale, David Langley - ca sa nu mai vorbim de vietile sotiei si copiilor acestuia. Iar când presedintele galeriei are nefericita idee de a-l lasa pe Bean singur cu nepretuita pânza, lumea va afla ce înseamna, cu adevarat, un dezastru.

Bean este cel mai "total" film despre dezastre facut vreodata. Vulcanii sau invaziile extraterestre sunt glume pentru copii caci Bean este, cu adevarat, încarnarea umana a haosului si se afla pretutindeni - în galerii de arta, spitale, aeroporturi sau simple case...

video - mr. Bean official
 

Comentarii