Arsenic si dantela veche (SUA, 1944)



Arsenic & Old Lace

Regizor: Frank Capra
Cu: Cary Grant, Josephine Hull, Jean Adair
Recomandarea noastra: Doar pentru cinefili

Note: Televiziunile difuzeaza o copie a filmului colorata manual. Filmul original este alb-negru
Filmul ramane unul de referinta pentru productiile cinematografice din anii '40 si din timpul celui de al doilea razboi mondial. Filmul era difuzat in corturile militarilor aliati atunci cand acestia se aflau in spatele frontului.

In comedia Arsenic si dantela veche / Arsenic & Old Lace, Mortimer Brewster (Cary Grant), un critic de teatru cunoscut pentru cartile sale ce desfiinteaza institutia matrimoniala, ajunge sa se casatoreasca. Ajuns in casa matusilor sale, pentru a le da minunata veste, descopera cu stupoare ca Abby si Martha- apreciate de toata comunitatea pentru caritatea si omenia lor, au dezvoltat un obicei cam prost. In aceeasi noapte de Halloween, in casa soseste nepotul ratacitor Jonathan, insotit de alcoolicul sau prieten Dr. Einstein. Fiecare membru al familiei incepe acum sa-si puna in aplicare un plan de rezolvare, intrerupti fiind de aparitia in casa a politistilor care patruleaza in zona, a unui psihiatru, a unui chirias. Finalul filmului Arsenic si dantela veche / Arsenic & Old Laceofera o solutie neasteptata si fericita pentru toti cei implicati in secretele intunecate ale familiei Brewster.
Umor negru de cea mai buna calitate cu Gary Grant în rolul nepotului care descopera ca matusile sale aparent inocente au facut un obicei din a ucide oamenii tristi.

Comentarii