Comedii de neuitat: Hibernatus, cu Louis de Funes

Aproape ca nu mai e loc de numele filmului pe afise, atat de mare e tiparit numele zeului nasos al comediei, Louis de Funes.




Hibernatus este un film franțuzesc de comedie din anul 1969, regizat de Édouard Molinaro după un scenariu scris de Jean Bernard-Luc. În acest film, Louis de Funès interpretează rolul unui industriaș pe nume Hubert Barrère de Tartas.

1970. Un bărbat înghețat în gheața Polului Nord este găsit în viață în mod miraculos după 65 de ani de o expediție polară franco-daneză. În urma cercetărilor, reiese că este vorba de un tânăr de 25 de ani pe nume Paul Fournier, care a plecat la explorare în 1905 și este perfect conservat. Este apoi resuscitat treptat de profesorul Loriebat, specialist mondial în hibernare artificială.

Unde a fost turnat?

Filmările au avut loc în Île-de-France:

în departamentul Yvelines:
  • scena interviului dintre Hubert de Tartas (Louis de Funès) și secretarul general (Claude Piéplu), care ar trebui să aibă loc la Hôtel de Beauvau (sediul Ministerului de Interne), a fost de fapt filmată în sala de nunți din primăria Versailles. Sala de recepție precum și sala de recepție a primăriei au servit și ca decor pentru film;
anumite cadre au fost filmate în Vésinet;
  • biserica modernă pe care o vedem în timpul „curgerii” protagoniștilor cu „Hiberné” este biserica Saint-Léger, situată la 20, rue de la Maison-Verte din Saint-Germain-en-Laye și care a fost construită în anii 1960;
în departamentul Val-d'Oise:
  • abația în care și-au găsit refugiu era cea de la Royaumont;
în departamentul Seine-Saint-Denis:
  • pe aeroportul Le Bourget.
Un clasic istoric al lui Louis de Funes. Doar Rabby Iacob e mai haios. Seria Jandarmului e batuta. Vezi si postul cu posterele filmului.

Comentarii