Vei fi lucrul acesta!


video: Diavolul se imbraca de la Prada - Scenele la care s-a renunțat

DVD et impera


Malraux spune ca tot ceea ce ne sperie, cum ar fi (exemplul lui) vederea unui mort, este gândul ca „Vei fi lucrul acesta!“. Pe o asemenea cheie de interpretare, „Diavolul se îmbraca de la Prada“ ar fi o comedie de groaza.
La un nivel mai facil de interpretare, „Diavolul se îmbraca de la Prada“ este o comedie din lumea modei. O lume de fete frumoase, dar una care deja ne amuza prin frivolitatile pe care i le atribuim. Este destul de greu (iar rezultatul este întotdeauna comic) sa te pui în mintea unei persoane pentru care realitatea se reduce la o anume curea de piele, semnata de un anume creator, la o posetuta si la un rujulet. Dar, aflam din film ca si lumea lor e una demna de un reportaj pe National Geographic: are si ea rechini, are pirania si, va rog sa ma scuzati, are si balene.
Scenariul exploateaza tot ce stim noi depre lumea aceasta, tot ce ne place si ne amuza. O stoarce de multe picaturi de comedie de buna calitate. Performanta nu ar fi însa una notabila daca actiunea nu ne-ar viza si pe noi, pe ceilalti, pe de-modati, iar aprosul e facut prin „teroarea birocratica“, absurdul vietii într-o companie în care seful e un mic dictator. (Nicu Ilie, via ghimpele)

Comentarii

Trimiteți un comentariu