reco: Mult zgomot pentru nimic / Much Ado About Nothing




Comedie romantica, coproductie Marea Britanie-SUA din 1993

O adaptare a comediei shakespeariene omonime. Tinerii îndragostiti Hero si Claudio, logoditi, conspira pentru a-i convinge pe burlacii convinsi Benedick si Beatrice sa se casatoreasca si ei.
Actori: Kenneth Branagh (Benedick), Emma Thompson (Beatrice), Richard Briers (Signor Leonato), Keanu Reeves (Don John), Kate Beckinsale (Hero) si mai multe.

Sinopsis:


Când galantul Don Pedro (Denzel Washington), diabolicul sau frate Don John (Keanu Reeves), si prietenii lor apropiati Claudio (Robert Sean Leonard) si Benedick (Kenneth Branagh) îsi fac intrarea furtunoasa în satul sicilian Messina, dragostea, veselia, dar si suspiciunile abunda. Cei patru barbati s-au întors nevatamati de la razboi si curând, toata lumea din vila lor scaldata în soare zumzaie de gânduri romantice. Claudio, cucerit de puritatea frumoasei Hero (Kate Beckinsale), îl roaga pe Don Pedro sa o peteasca pentru el la balul mascat din acea seara. Dupa ce a reusit sa-i logodeasca pe Hero si Claudio, Don Pedro se hotaraste sa-i convinga pe verisoara zeflemista a lui Hero, Beatrice (Emma Thompson) si pe burlacul convins Benedick sa recunoasca faptul ca s-au îndragostit unul de altul. Dar între timp, ticalosul Don John, pentru care prietenii sai nu sunt decât jucarii, si-a facut la rândul sau un plan: sa-i faca sa creada pe Claudio si pe Don Pedro ca Hero nu este casta. Complotul functioneaza perfect: sensibilul, dar influentabilul Claudio o paraseste pe Hero în public chiar în ziua nuntii. Totul pare pierdut si curând, încercarile de a îndrepta situatia includ un duel dupa toate regulile, un calugar uneltitor, o slujba falsa si o gramada de politisti care calca în strachini. Cu excelenta sa distributie si frumoasele peisaje toscane, filmul regizorului Kenneth Branagh este o vesela adaptare a unei extraordinare piese shakespeariene.

Comentarii