I Give It a Year - Primul an de căsnicie (2013)

Primul an de casnicie este o comedie scrisa de scenaristul lui Borat si Bruno, care dezvaluie realitatile dintr-un cuplu, în primul lor an de dupa casatorie. Este unul dintre cele mai bune filme de comedie din 2013.

De la prima lor întâlnire, la o petrecere, ambitioasa Nat (Rose Byrne), broker, si Josh (Rafe Spall), scriitor în devenire, sunt în al noualea cer de fericire, în ciuda tuturor diferentelor care i-ar putea desparti. Josh este un gânditor, iar Nat este o întreprinzatoare, dar scânteia dintre ei este imposibil de tagaduit.



Nunta lor este împlinirea unui vis , dar nimeni – nici familia, nici prietenii si nici macar preotul care oficiaza casatoria – nu crede ca mariajul lor va dura. Fosta prietena a lui Josh, Chloe (Anna Faris), si frumuselul client al lui Nat, americanul Guy (Simon Baker), ar putea constitui nste alternative destul de atragatoare.

În momentul fatidicei aniversari a unui an de la casatorie, nici unul dintre cei doi nu pare a renunta la lupta, dar întrebarea este: oare vor reusi sa mearga mai departe?

Începând acolo unde se termina aproape toate celelalte comedii, Primul an de casnicie îi are în rolurile principale pe Rose Byrne (Bridesmaids), Rafe Spall (One Day), Anna Faris (The Dictator) si Simon Baker (The Mentalist). În rolurile secundare îi regasim pe Stephen Merchant (Extras), Minnie Driver (Good Will Hunting) Jason Flemyng (X-Men First Class) si Olivia Colman (Peep Show).

Primul an de casnicie este scris si regizat de Dan Mazer (Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan, Bruno), iar productia le apartine lui Tim Bevan, Eric Fellner (Love Actually, Atonement), alaturi de Kris Thykier (Stardust).



Comentarii