Pantera Roz - toate filmele și animația



Remake de nota 5 al unui film de nota 6, Pantera Roz din 2006 este totusi o productie importanta prin distributia sa care reuneste actori faimosi, top modele de bronz si cantarete de platina. Pardon, de aur/bronz.






Inițial, Pantera Roz a fost o comedie criminală americană de Blake Edwards (1963) cu Peter Sellers și David Niven în rolurile principale. „Pantera roz” se referă la un diamant roz, subiectul anchetei inspectorului parizian Jacques Clouseau.

Succesul filmului a fost atât de mare încât producătorul, compania Mirisch, a produs nouă filme, dintre care șase cu Peter Sellers în rolul inspectorului Clouseau:

1963: Pantera roz de Blake Edwards cu Peter Sellers;
1964: When the Inspector Gets Tangled (A Shot in the Dark) de Blake Edwards cu Peter Sellers;
1968: The Infailible Inspector Clouseau (Inspectorul Clouseau) de Bud Yorkin, cu Alan Arkin în rolul inspectorului;
1975: The Return of the Pink Panther de Blake Edwards cu Peter Sellers;
1976: The Pink Panther Strikes Again de Blake Edwards cu Peter Sellers;
1978: Revenge of the Pink Panther de Blake Edwards cu Peter Sellers;
1982: Trail of the Pink Panther de Blake Edwards. Din moment ce Sellers a murit în 1980, filmul folosește imagini needitate din filmul din 1976.
1983: Curse of the Pink Panther de Blake Edwards, continuare directă a precedentului, dar fără Clouseau.
1993: Son of the Pink Panther de Blake Edwards, cu Roberto Benigni în rolul fiului spiritual al lui Clouseau.
Personajul Panterei Roz, care apare în genericul filmelor, a fost atât de popular în rândul publicului, încât a devenit protagonistul unei lungi serii de desene animate. Animația a apărut în 1993 și a fost reluată cu un sezon în 2010




În 2006, a fost produsă o nouă versiune cu Steve Martin în rolul lui Clouseau: The Pink Panther de Shawn Levy, urmată în 2009 de The Pink Panther 2 de Harald Zwart.

Comentarii